Coronacrisis

Geplaatst op: 3 oktober 2020

We zitten als samenleving en persoonlijk midden in de Coronacrisis, met alle gevolgen van dien. De een wordt daar meer door getroffen dan de ander. Maar allemaal merken we de soms ernstige gevolgen, in gezondheid, beperkingen en risico’s.
Voor kerken zijn er ook veel beperkingen. Zo kunnen we in het Lichtpunt met max. 30 mensen diensten houden, terwijl we normaal per zondag 2x een dienst hebben voor de meer dan 1500 leden die de gemeente telt, en haar gasten. Ook vergaderingen, geloofslessen en onderlinge contacten worden ernstig bemoeilijkt.

We willen als kerk uitdrukkelijk de intentie uitspreken dat we er alles aan doen om ons te houden aan de beperkende Coronamaatregelen. Hierin volgen we zo goed mogelijk de aanbevelingen en opgelegde regels van het RIVM.
De ons opgelegde beperkingen verbinden ons ook met anderen in de samenleving. Daarom willen we ons tevens solidair verklaren met al die instanties, theaters, bioscopen, horeca, ondernemers, etc., die door de voor hen geldende maatregelen ernstig beperkt worden in de het voeren van hun bedrijf. En voelen we ons verbonden met al die mensen die (op wat voor manier ook) bezig zijn met het lenigen van nood en moeiten. We staan ervoor dat we met elkaar Corona het hoofd proberen te bieden, ieder op een zo goed mogelijke manier.

Zoals gezegd: we proberen de aanbevelingen en beperkingen zo goed mogelijk te houden. Tegelijk is dit zoeken. Als u vragen, zorgen of opmerkingen hebt over hoe wij omgaan met de Coronamaatregelen, stel ze gerust info@lichtpuntassen.nl. We hopen u dan zsm te woord te kunnen staan.