De laatste Lichtbode

Geplaatst op: 29 november 2020

Helaas, aan alles komt een einde.

Na jaren van trouwe dienst moeten we afscheid nemen. Het trouw blijven vertellen over nieuwgeborenen, het melden van verhuizingen, het brengen van verhalen vanuit de raden, het inlichten over de collectedoelen, af en toe een cartoon of een spreuk, inzichten in de roosters, het is allemaal af- gelopen. Tenminste, via deze manier. Een aantal van u had het wellicht al aan zien komen, maar u leest momenteel de laatste Lichtbode, misschien wel een collectors-item in de toekomst.

Onderdeel voor onderdeel hebben we de elementen van de Lichtbode ver- plaatst naar digitale varianten. Het meeste daarvan zit inmiddels in onze nieuwe Kerk app. Op het moment van schrijven hebben 407 gemeenteleden de app al geïnstalleerd, dat is ongeveer 1 keer per adres, en 90% van alle adressen. Het ultieme doel is om ieder belijdend lid individueel in de app te hebben, maar daar werken we hard aan.

Je merkt nu al dat de app ‘leeft’, er wordt veel gedeeld, gefeliciteerd, be- moedigd en ook zelfs geld ingezameld. Bij dat laatste punt kan ik de inza- meling voor de kado’s voor het alternatieve kinderkerstfeest als voorbeeld nemen. In amper 2 dagen is al meer dan €500 ingezameld. Een mooie actie van de KIK (Kind in Kerk) groep met een geslaagde betrokken gemeente die enthousiast mee doet.

Dan rest ons nog om de redactie ontzettend te bedanken namens de hele gemeente voor het in elkaar zetten van al die Lichtbodes. Het heeft veel tijd gekost, hier en daar wat frustratie opgeleverd, maar uiteindelijk lag de Lichtbode altijd weer op de stoep.

U kunt het archief aan Lichtbodes hier terugvinden.