Gemeentevergadering

Details:

21 november 2019
Tijdstip: 20:00 - 22:00

Op 21 december is er weer een Gemeentevergadering gepland, dit keer met onderwerp Huiskringen. We beginnen om 20:00 en starten de vergadering om 20.15.

Waarom vinden wij deze avond nu zo belangrijk? Omdat het over de gemeenschap gaat die we samen vormen. Over hoe we onderling verbonden zijn en blijven, over omzien naar elkaar.

In Het Lichtpunt hebben we ooit met reden gekozen voor huiskringen. In een grote gemeente kan verbondenheid zomaar verwateren, je wordt over het hoofd gezien, en daarom is het goed om elkaar in kleine kring te ontmoeten.

Bovendien, lid zijn van deze kerk doen we als het goed is niet alleen om ons te voeden met het woord van Christus (‘halen…’), maar juist ook om met elkaar te delen in zorg, diaconaat, geloof en betrokkenheid (‘brengen’).
We hebben onderzoek gedaan naar deelname aan de huiskring en daaruit blijkt dat de helft van de adressen meedraait; de andere helft dus niet.
We willen heel graag in gesprek komen over wat je beweegt om wel of niet (actief) deel te nemen aan een huiskring. En over hoe je gemeenschap en onderlinge verbondenheid voor je ziet, ook als je de huiskring niet bezoekt.
Hoe zorgen we er samen voor dat we een gemeenschap vormen?

Kortom: of je nu wel of niet deelneemt aan een huiskring, we willen je van harte uitnodigen voor een ontmoeting donderdagavond 21nov. De gemeenschap gaat iedereen aan en ieder heeft daar zijn/haar verantwoordelijkheid in. Wij hebben jou nodig en rekenen daarom op jouw komst!