Help slachtoffers overstromingen Zuid-Soedan

Geplaatst op: 13 november 2019

Een groot deel van Zuid-Soedan staat onder water. Ruim een miljoen mensen in het straatarme land zijn getroffen. Er zijn geen onderkomens, er is geen eten en mensen kunnen nergens heen omdat er geen wegen zijn. De uitbraak van ziektes ligt op de loer. Er is heel dringend veel hulp nodig.

Zuid-Soedan is een van de armste landen van Afrika. Bovendien wordt het jonge land sinds de onafhankelijkheid in 2011 geteisterd door steeds oplaaiende gewapende conflicten. Ruim 1,8 miljoen mensen zijn er nu ontheemd. Deze ramp verergert deze kwetsbare situatie. Het Christelijk Noodhulpcluster werkt al in dit gebied en kan daarom snel hulp bieden.

Voedselpakketten

De organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) slaan de handen ineen. De teams ter plaatse gaan voedselpakketten, tabletten voor schoon drinkwater, materialen voor tenten en hygiënepakketten met zeep en maandverband uitdelen. Voor een deel verspreiden we deze goederen via ons uitgebreide netwerk van lokale kerken.

Uw hulp is nodig!

Voor deze hulpverlening is geld en gebed nodig. Geld voor het kopen van de producten en voor middelen om de goederen bij de mensen te krijgen die het nodig hebben. Wilt u als kerk collecteren voor deze grote ramp, waarvoor in de media nog zo weinig aandacht is geweest?

Machtigingsformulier voor noodhulp in Zuid-Soedan

Bid u mee?

Wilt u in uw gemeente bidden voor de slachtoffers van deze ramp?

  • Bid voor slachtoffers en nabestaanden van de overstromingen in Zuid-Soedan.
  • Bid voor de bevolking van Zuid-Soedan, die al zo lang lijdt onder honger, armoede en conflicten.
  • Bid voor de organisaties, de overheid, vrijwilligers en kerken die aanwezig zijn in de getroffen gebieden. Bid dat zij de juiste hulp kunnen bieden en dat verschillende partijen onderling goed kunnen samenwerken en elkaar versterken.

Uw gift

Uw gift is heel erg welkom via een van onze organisaties.

Namens de organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster,

Dorcas: Leo Visser
EO Metterdaad: Peter Beker
Red een Kind: Andries Schuttinga
Tear: Martin Herlaar
Woord en Daad: Rina Molenaar
ZOA: Chris Lukkien

Help via www.christelijknoodhulpcluster.nl