Klimaat op hol

Geplaatst op: 13 januari 2020

Maar ook: winstgevend rentmeesterschap

Reinier van den Berg op 31 januari 2020 in Assen

Reinier van den Berg is meteoroloog, weerman bij RTL4 én christen. Als bekend spreker houdt hij door heel Nederland lezingen over het weer, het klimaat, de opwarming van de aarde en duurzaamheid. Op 31 januari 2020 komt hij naar Assen. Over het thema Klimaat op hol – maar ook: winstgevend rentmeesterschap  zegt hij zelf:

Reinier: “Wat is er tegenwoordig aan de hand met het weer? Neem de afgelopen zomers. In 2018  de warmste ooit gemeten, en ook nog eens kurk- en kurkdroog. En in 2019 voor het eerst in de Nederlandse meetgeschiedenis temperaturen boven de 40 graden. Was dit een incident of verandert het weer echt. Is het nu echt merkbaar? Klimaat op hol, zeg maar? Ja, daar lijkt het wel op. Sterker nog, dat is zo. Wereldwijd en in eigen land zien we de opwarming steeds duidelijkere vormen aannemen. Samen met die opwarming wordt het weer ook extremer. Wat kunnen we verwachten in de toekomst? Of valt daar weinig zinnigs over te zeggen.

En nu we die klimaatverandering zo duidelijk zien, kunnen we dan het tij eigenlijk nog wel keren? En zo ja, hoe dan? Heeft het klimaatakkoord eigenlijk nog wel zin. Of gaat het alleen maar veel overlast en geld kosten?

Het is inmiddels serieus de vraag of we de opwarming van de aarde nog wel voldoende kunnen stoppen. Tenzij we alles op alles zetten en een extra troefkaart inzetten. Op basis van 5 pijlers laat ik zien, hoe we op een realistische manier de klimaatklok toch kunnen terugdraaien. En ook een einde kunnen maken aan dat andere nijpende wereldprobleem: de Plasticsoup.

Het is duidelijk. We leven in een wereld van grote bedreigingen maar ook van grote kansen. En uitdagingen. Laten we die kansen pakken en die uitdagingen aan gaan. Vanuit het bedrijfsleven, vanuit de gemeente, en ook op school en in het klaslokaal!”

Reinier van den Berg gaf ook het prachtige boek Weer genieten uit. Daarin beschrijft hij in beeld en tekst het ritme van de vier seizoenen. Dit boek (120 blz., groot formaat, harde kaft, € 26,00) kunt u bestellen bij uw inschrijving. U krijgt dan € 3,00 korting op de toegangsprijs.

Op de avond zelf krijgt u gratis het themanummer ‘Luisteren naar de schepping’ van magazine OnderWeg met daarin een uitgebreid interview met Reinier van den Berg.

We verwachten een hoge opkomst. Daarom is opgave van te voren verplicht. Inschrijvingen noteren we op volgorde van binnenkomst. Vol=vol! Na uw aanmelding ontvangt u via de mail een aantal artikelen van en interviews met Reinier van den Berg.

Informatie voor belangstellenden:

Wie:            Reinier van den Berg over Klimaat op hol
Waar:          GKV ‘Het Noorderlicht’, Scharmbarg 37, 9407 EA Assen
Datum:        vrijdag 31 januari 2020
Tijd:            19.45-21.45 uur (zaal open vanaf 19:15 uur)
Entree:       € 7,00 per persoon (incl. koffie/thee) of € 30,00 incl. het boek Weer genieten
Opgave:     Thema-avond-Noorderlicht@gkvassenpeelo.nl
Meer info:   ds. Ernst Leeftink – 0592-345954