Lezing door Jan Keulen: “De oorlog van gisteren is de oorlog van vandaag” – 30 mei

Geplaatst op: 7 mei 2023

Jan Keulen schreef daarover vanuit zijn jarenlange ervaringen als oorlogscorrespondent en opleider van journalisten in Arabië een boek met de titel: ‘De oorlog van gisteren’.

De geboren Fries Jan Keulen bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Assen-oost en bezocht met zijn ouders jarenlang de Adventskerk.  Nog steeds voelt hij er een band mee.

In ‘De oorlog van gisteren’ vertelt hij zijn persoonlijke verhaal van meer dan veertig jaar journalistiek in de Arabische wereld. Hij neemt ons mee naar de jaren tachtig toen hij correspondent was in Beiroet tijdens de Libanese burgeroorlog. Hij knapte af in Cairo, maar ging jaren later toch terug naar de regio voor een correspondentschap in Jordanië. Tussen 2011 en 2014 werkte hij in Qatar als directeur van het Doha Center for Media Freedom.

Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van ontmoetingen en vriendschappen. We leren een ongelovige priester kennen, een straatvechter die zich verhuurt aan verschillende strijdgroepen, politiek activisten die blijven volhouden, spionnen die worden ontmaskerd en ballingen die steeds opnieuw moeten vluchten.

Dinsdagavond 30 mei om 20.00 uur in de Adventskerk. Informatie bij

Corry van der Molen, email: corry.vandermolen@ziggo.nl

Berta van der kolk, email: vanderkolktoussaint@hetnet.nl