Online Adventslunchgebed

Geplaatst op: 25 november 2021

Online Adventslunchgebed

We leven in een tijd waarin velen vermoeid zijn (geraakt) door wat er in de wereld gebeurt. De coronacrisis oefent op allerlei manieren druk uit op onze levens. De dagen worden korter en onze lontjes vaak ook.

Ondertussen gaan we op weg naar Kerst. Het feest van licht en vrede op aarde. Hoop voor alle mensen. De weken in aanloop naar Kerst worden in de christelijke traditie ‘Advent’ genoemd: een periode van wachten, hernieuwde focus en weer ontdekken wat echt van waarde is.

Het Lichtpunt (een kerk in Assen-Kloosterveen) houdt twee keer per week tussen de middag een online Adventslunchgebed (via Zoom). Dat is een kort moment om op adem te komen. Er klinken oude Bijbelwoorden die ons op weg helpen als we troost en richting zoeken. Er is muziek en stilte.

Gewoon iets kleins – het is maar een kwartier – om iets te doen met die hunkering naar een nieuwe wereld die in ons is. Je bent welkom om aan te haken, of je nu gelovig bent of niet, somber of hoopvol (treffen we niet steeds weer beide kanten in ons aan?).