Open Huis Assen opent op zondagmorgen

Geplaatst op: 18 oktober 2019

In de periode van november t/m maart 2020 gaat het Open Huis aan de Brink 25 – 26 op elke eerste zondag van de maand ook open. In deze periode is de temperatuur over het algemeen laag en krijgen we met enige regelmaat te maken van (nacht)vorst. Voor dak- en thuislozen is dit daarom niet de gemakkelijkste periode van het jaar.

  • In Assen kennen de hulpverleningsinstanties in deze periode een 2-tal fases.
    Fase 1 is de fase waarbij de gevoelstemperatuur tot -5 graden Celsius is. Tijdens deze fase zijn aan de Havenkade extra opvangmogelijkheden. Daarnaast worden extra bedden bijgeplaatst.
  • Fase 2 is de fase waarbij de gevoelstemperatuur vanaf -10 graden Celsius is. Dit is de fase dat aan de Havenkade nog meer opvang wordt gecreëerd. Dak- en thuislozen worden dan actief van de straat gehaald.

Ondanks dat er uitgebreide opvangmogelijkheden worden gecreëerd voor deze groep mensen blijven er problemen op de zondagmorgen. Vanaf 09.00 uur sluit de Havenkade en zijn er geen andere instanties die open zijn waar opvang kan plaatsvinden. In feite worden deze mensen in zowel fase 1 en 2 vanaf dat tijdstip “op straat gezet”. Het Open Huis biedt daar nu mogelijkheden voor. Op de eerste zondag van deze maanden gaat het Open Huis vanaf 09.30 uur ook open op de zondagmorgen.

Tijdens deze 5 ochtenden (november t/m maart) bieden wij een mooi programma aan. Op de eerste zondag 3 november zullen we aandacht besteden aan Allerzielen waarbij gelegenheid is om persoonlijk dierbare overledenen te herdenken. Tevens bieden wij onze gasten een gratis lunch aan.
Op zondag 1 december zal wethouder Harmke Vlieg samen met de aanwezige vrijwilligers de ochtend verzorgen.

Het Open Huis zou graag alle zondagmorgens in deze periode opengaan. Op dit moment hebben we daar niet voldoende vrijwilligers voor. Voor iedere zondagmorgen zijn we 3 vrijwilligers nodig. Wilt u één zondagmorgen helpen? En…

“Er zijn voor mensen in Assen die uw hulp nodig hebben”

Geef u dan op via info@openhuisassen.nl

U kunt ook bellen met Maria Dreesens (0645295481) of Jans Enting (0651269377)