Orgel-Plus concert door Euwe en Sybolt de Jong en sopraan Judith Pranger

Geplaatst op: 1 juni 2024

Orgel-Plusconcert Euwe en Sybolt de Jong en Judith PrangerOp zaterdag 15 juni organiseert de Orgelkring Assen een bijzonder concert in de Adventskerk. Het bekende orgelduo Euwe en Sybolt de Jong geeft dan samen met sopraan Judith Pranger een concert.

De drie musici hebben een zeer gevarieerd programma opgesteld. De bezoekers kunnen luisteren naar intieme liedjes van Ede Staal  uitgevoerd op twee kofferharmoniums en gezongen door sopraan Judith Pranger. Maar ook klinkt er muziek van Mendelssohn en Bach,  gespeeld door orgelbroers Euwe en Sybolt de Jong. Ze spelen deze muziek vierhandig op het Van Vulpen-orgel.

Euwe, Sybolt en Judith hebben alle drie een band met de provincie Groningen en ze traden samen al eerder op in deze provincie. Judith is geboren en getogen in een muzikaal gezin en ze begon op jonge leeftijd met zingen. Het Hogelaand is haar thuis en het Gronings haar kinds-taal. De liedjes van Ede Staal zijn haar dan ook op het lijf geschreven. Maar we horen Judith in dit concert niet alleen als zangeres: in de Suite Groningen Historiael treedt ze naar voren als verteller, Euwe en Sybolt vertolken  dit werk op het Van Vulpen orgel van de Adventskerk. Euwe en Sybolt vormen al jaren een zeer succesvol orgelduo. Met hun vierhandige Bach-vertolkingen gooien ze hoge ogen. In de afgelopen 18 jaar verscheen een serie van negen (inter)nationaal uitstekend ontvangen cd’s, met arrangementen voor orgelduet van cantatedelen van J.S. Bach. Het eerste deel werd in 2006 opgenomen op het Hinsz-orgel van de Martinikerk in Bolsward, in augustus van dit jaar wordt daar ook de laatste cd met Bach bewerkingen opgenomen. Natuurlijk horen we in het concert ook enkele Bach-bewerkingen van de hand van Sybolt. Met een preludium in de stijl van Bach door Euwe gecomponeerd en een stuk van Ad Wammes is er ook hedendaagse muziek in een welluidende stijl te horen. Een andere bijzonderheid van dit concert is dat u in de lopende expositie in de Adventskerk van het Collectief Creatief Westerkwartier ook werken van Sybolt zijn te bewonderen.

Wanneer: zaterdag 15 juni 20:00 uur
Waar: Adventskerk Assen
Wie: Euwe en Sybolt de Jong, orgel en harmonium vierhandig, Judith Pranger, sopraan
Toegangsprijs: voorverkoop € 15,00 incl een consumptie na afloop,; jeugd tot 18 jaar € 5,00
Kaarten aan de kerk; € 17,50
Wilt u kaarten bestellen, mail dan naar orgelkringassen@gmail.com

www.orgelkringassen.nl