Presence Tour met InSalvation in de Jozefkerk in Assen

Geplaatst op: 21 oktober 2019

ASSEN – Zaterdagavond 2 november 2019 is de worshipband InSalvation samen met sprekers Wim Hoddenbagh en Hans Maat in de Jozefkerk in Assen. Zing mee met bekende liederen zoals ‘Jezus Overwinnaar’ en geniet van hedendaagse aanbiddingsmuziek. De avond maakt deel uit van de landelijke Presence Tour. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar op www.presence.nl.

In oktober en november 2019 tourt Presence langs twaalf oude en bekende kerken in Nederland: van de Martinikerk in Groningen tot de Sint-Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Het thema van de aanbiddingsavonden is ‘Vul dit huis met Uw glorie’. Naast de band InSalvation werken sprekers als Wim Hoddenbagh, Tiemen Westerduin, Hans Maat, Esther Vorsterman van Oijen en Jan Pool met de tour mee.

Wim Hoddenbagh, initiatiefnemer van de landelijke Presence Tour, vertelt over het verlangen achter de tour in oude kerken: “Het lied ‘Vul dit huis met Uw glorie’ is bekend geworden omdat het een diep verlangen opwekt naar Gods aanwezigheid in de kerk en in ons dagelijkse leven. Stel je voor dat God de kerk van Nederland weer gaat vullen met Zijn glorie! Vol van de liefde van de Vader, hoop in Jezus en kracht van de Heilige Geest – God zelf, zichtbaar en tastbaar in de dorpen en steden. Dat is de boodschap die centraal staat tijdens deze tour.”

De Jozefkerk als decor van deze aanbiddingsavond is alleen al een bezoek waard. De kerk is een zogeheten Waterstaatskerk. Kenmerkend voor deze kerk is de neoclassicistische stijl met een prachtige symmetrie, de boogramen, de gepleisterde binnenmuren en het kruisgewelf. Tegenwoordig is het ruime lichte gebouw van de Jozefkerk in Assen het thuis van een warme en levendige wijkgemeente.

De aanbiddingsavond in de Jozefkerk in Assen is op zaterdag 2 november 2019. Begin om 19.30 uur, einde om 22.15 uur, met een pauze tussendoor. Adres: Collardslaan 2A, Assen

Gratis kaarten zijn verkrijgbaar op www.presence.nl.