Psalmenconcert door Adorate Dominum en koperblazers – 12 november

Geplaatst op: 22 oktober 2022

Het koor Adorate Dominum o.l.v. Wietse Meinardi geeft op zaterdag 12 november een concert in De Kandelaar in Assen. Op het programma staan composities die allemaal gebaseerd zijn op teksten van de Psalmen.  Veel componisten hebben zich in de loop der eeuwen laten inspireren door deze teksten.

Er klinkt muziek van 1600 tot en met nu, in veel verschillende stijlen: o.a. werken van Claude Goudimel, Heinrich Schütz, Hans Leo Hassler, Johan Sebastian Bach, César Franck, maar  ook welluidende eigentijdse  muziek van Colin Mawby, Dirk Zwart, Wietse Meinardi en Jeljer Vlieg en nog meer.

Bijzonder is dat de werken van Wietse Meinardi en Jeljer Vlieg hun première beleefden in 1991 in De Kandelaar in Assen en daarna zelden meer zijn uitgevoerd. Ze klinken nu in dezelfde kerk na 31 jaren opnieuw. Wietse Meinardi schreef zijn bewerking over Psalm 148 voor koor, koperblazers en orgel destijds voor een jubileum van hetzelfde koor, dat toen nog een andere naam had.

De dirigent zal kort wat toelichten over de achtergronden van de composities.

Bij een aantal werken mogen de aanwezigen meezingen.

Aan het concert werken mee organist Peter van der Zwaag, die ook piano speelt en een koperkwintet o.l.v. Tom Vink. Zij zullen ook solistisch opreden met werken van Purcell en Stanley.

Het concert is op zaterdag 12 november in De Kandelaar in Assen, Oude Molenstraat 20 en begint om 20.00 uur.

Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via de website www.adoratedominum.nl  Daar staat ook meer informatie over het concert.

Meer informatie:

info@adoratedominim.nl