Songs of Praise – Adorate Dominum geeft concert met Engelse kerkmuziek

Geplaatst op: 8 februari 2020

Het koor Adorate Dominum geeft zaterdag 29 februari om 20.00 een concert in De Kandelaar in Assen. Het programma wordt helemaal gevuld met mooie kerkmuziek uit Engeland onder de titel Songs of Praise. Net als in het  bekende TV-programma van de BBC wordt koormuziek afgewisseld met samenzang van Engelse Hymns. De meeste muziek wordt in het Engels gezongen, voor de samenzang worden Nederlandse vertalingen gebruikt.
De Engelse kathedrale kerkmuziek staat bekend om zijn hoge niveau en de welluidende eigen sound.
Het programma bevat een dwarsdoorsnede van de Engelse kerkmuziek van 1600-2020. Het koor zingt muziek van klassieke componisten van Tallis, Purcell, Händel (o.a. een deel uit The Messiah), Wesley en Parry, maar ook frisse muziek van moderne componisten als William Harris, Colin Mawby en John Rutter.

Het koor wordt gedirigeerd door Wietse Meinardi en zijn dochter Rianne, die momenteel stage loopt bij het koor. Zij studeert aan het Conservatorium in Groningen de opleidingen Docent Muziek en Koordirectie. Wietse Meinardi is een bekende Asser organist en piano- en orgeldocent, die sinds 2 jaar weer dirigeert, iets wat hij eerder in zijn loopbaan ook al veel heeft gedaan.

Het koor wordt begeleid op orgel en piano door Mannes Hofsink uit Meppel, die sinds kort organist en cantor is van de Nieuwe Kerk in Groningen.
De sopraan Merel Mondria en bariton Jorn de Boer zingen solo. Zij hebben veel ervaring opgedaan in het studentenkoor Bragi, waar ze samen met Rianne Meinardi zingen in het a capella-koor. Merel studeert tevens aan het Prins Claus-Conservatorium in Groningen.

De Kandelaar, Oude Molenstraat 22, Assen

Aanvang 20.00 uur

Toegang vrij, gift bij uitgang.

 

Verdere informatie op www.adoratedominum.nl en www.wietsemeinardi.nl