Stichting De Samaritaan – Maaltijdvoorziening op zaterdag

Geplaatst op: 25 februari 2022

Heel voorzichtig durven we weer vooruit kijken om onze activiteiten weer op te pakken. Elke zaterdag verzorgen we met onze groep vrijwilligers een gratis warme maaltijd onze dakloze of minder draagkrachtige naaste.

Helaas is onze groep van vaste vrijwilligers om allerlei redenen nu behoorlijk uitgedund. Wij hebben daarom dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers:

6-8 kokers

Wekelijks zijn er 2 kokers nodig. Zij stemmen onderling af wat het menu wordt en doen daarvoor de boodschappen. Tijdsbeslag per zaterdag van ongeveer 10.30-13.30 uur (voorbereidingen, koken, opdienen, opruimen). En dan nog de boodschappen natuurlijk.

6-8 gastheren/-vrouwen

Ook hier werken we telkens in koppels van 2, waarvan minimaal één man. Samen vangen zij de gasten op, zorgen voor koffie en thee en doen mee aan de tafelgesprekken. Ze dekken de tafel, begeleiden de maaltijd en zorgen na afloop dat de zaal weer netjes en schoon wordt achtergelaten. Tijdsbeslag per zaterdag van ongeveer 10.00-14.00 uur.

Behalve een maaltijd bieden we dan ook de mogelijkheid tot ontmoeting, gezelligheid en een goed gesprek. Dit alles is alleen mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Deze zijn afkomstig uit diverse kerken in Assen. Bij toerbeurt koken of begeleiden zij onze gasten.

Je wordt ingeroosterd op basis van je eigen beschikbaarheid. We streven naar ongeveer eens in de 8 weken, maar dat is alleen mogelijk met voldoende vrijwilligers.

Interesse? Meer weten? Of je gelijk aanmelden?

Stuur dan een berichtje naar info@stichtingdesamaritaan.nl. Telefonisch contact opnemen kan ook via het nummer 0592-409185.

Sjoerd Boonstra
Voorzitter Stichting de Samaritaan