Stichting De Samaritaan – Prisma: hulp aan kinderen

Geplaatst op: 25 februari 2022

Doel is om kinderen die opgroeien in armoede te helpen in de meest brede zin. Dat kan zijn voor de aanschaf van hele essentiële dingen maar ook om een extraatje mogelijk te maken als een dagje weg of korte vakantie.

Even voorstellen

Dit is een rubriek die in menig kerkblad staat om kennis te maken met nieuwe leden. Nee, wij zijn geen nieuwe leden van de gemeente. Toch willen wij deze titel hier gebruiken om een nieuw project aan u voor te stellen, namelijk PRISMA.

Prisma richt zich op kinderen die leven in armoede. In 2020 ging het om 1 op de 14 kinderen. Wij willen het voor deze kinderen iets gemakkelijk en/of aangenamer maken.  Dit doen wij door een geldbedrag beschikbaar te stellen om dingen aan te schaffen die ze nodig hebben, bijvoorbeeld schoolspullen, een cadeautje voor een verjaardag (voor henzelf of om mee te nemen voor iemand anders), een bril of gehoorapparaat, waarvan de kosten voor eigen rekening komen. Of gewoon om een keer een dagje uit te kunnen. Eigenlijk heel breed, maar altijd met een doel.

We hebben voor de naam Prisma gekozen om de symboliek. Bij een optische prisma wordt een lichtstraal afgebogen en komen de verschillende kleuren (golflengten) te voorschijn.

De inkomende lichtstraal staat voor de geldstroom. Deze komt binnen bij Prisma en Prisma zorgt er voor dat de stroom wordt afgebogen van jezelf en verspreid over iedereen die het nodig heeft, waardoor de mooiste dingen (kleuren) zichtbaar worden.

Voor dit project zijn wij op zoek naar mensen die ons willen helpen en steunen. Dit kan heel eenvoudig:

 • Kent u een kind die onze hulp kan gebruiken? Meld dit dan bij ons!
 • Help mee met het inzamelen van oude metalen:
  • Koper/ijzer/aluminium
  • Elektronische apparatuur (m.u.v. koelkast/diepvries/tv)
  • Kabel/printplaat/voeding
  • Blikjes (bier/frisdrank/limonadesiroop/conserven)
  • Metalen flessendoppen/deksels

Wij komen dit graag halen. Stuur daarvoor een mail naar: prisma@stichtingdesamaritaan.nl.

In de toekomst willen we ook dingen gaan verkopen. Dus als u creatief bent en de creaties voor dit doel ter beschikking wilt stellen, graag! Ook dit kan via het bovenstaande emailadres worden aangemeld.

Voor vragen en informatie: stuur een mail naar prisma@stichtingdesamaritaan.nl.

We hopen op uw hulp en steun!

Kor Mooibroek
Coördinator Prisma