Thema-avond over “voltooid leven”

Geplaatst op: 4 oktober 2019

Op donderdag 21 november 2019 houdt de NPV-kring Noord-Nederland een avond in de Maranathakerk in Assen waarbij het thema “voltooid leven” besproken wordt. Centraal staan de vragen wat dit betekent en wat de Bijbel hierover zegt.
De term “voltooid leven” wordt gebruikt wanneer mensen hulp bij zelfdoding willen, omdat ze klaar zijn met het leven. Er gaan stemmen op om mogelijk te maken deze mensen hierbij te helpen. Dat gaat nog een stapje verder dan euthanasie, waarbij er sprake moet zijn van ondraaglijk en uitzichtloos lijden.
Rineke Heij, beleidsadviseur bij de NPV, is deze avond spreker. Zij houdt zich bezig met het adviseren en toerusten van christenen op medisch-ethische thema’s. Rineke Heij: ‘We starten deze avond om 20.00 uur en gaan in op vragen zoals: Waarom ervaren mensen hun leven als voltooid? Hoe zie ik “voltooid leven” als christen? Kun je er iets tegen doen? En betekent het ook iets voor jezelf?’
De avond is gratis en belangstellenden zijn welkom om meer te horen over “voltooid leven” waar nu regelmatig over gesproken en gehoord wordt in de media.
NPV – zorg voor het leven is een landelijke organisatie, met zo’n 52.000 leden en een zestigtal lokale afdelingen. Ze beschouwt het leven, als gave van God, beschermwaardig van het prille begin tot aan het einde. Via een advieslijn staat de NPV mensen bij die persoonlijke vragen hebben op het gebied van medisch-ethische kwesties, zoals “voltooid leven”. Op lokaal niveau geeft de NPV, via de afdeling Thuishulp, praktische ondersteuning aan onder meer mantelzorgers.

Informatie voor de redactie, niet voor publicatie:
De avond over “voltooid leven” vindt plaats op donderdag 21 november 2019.
Locatie: Maranathakerk, Nobellaan 140, Assen
Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Wubs, voorzitter van NPV-kring Noord Nederland via telefoonnummer 0599-454766 of email info@hansjanwubs.nl.