Update mbt het Coronavirus

Geplaatst op: 13 maart 2020

Op advies van het RIVM en de Generale Synode neemt het Lichtpunt de volgende maatregelen tot 31 maart:

  • De kerkdiensten van as zondag 15 maart gaan niet door, maar worden via de stream uitgezonden.
    De XXL huiskring van zondagmiddag komt te vervallen.
  • Voor de diensten in de weken erna wordt u via de mail op de hoogte gehouden.
  • De Pub-quiz avond van 13 maart wordt verplaatst naar een nieuwe datum.
  • De geplande avonden voor de jeugd op 24 en 25 maart, en de ouderavond van 18 maart worden verplaatst naar April of Mei.

Om toch als gemeente van Jezus rondom het woord samen te komen, zal de dienst worden uitgezonden via onze stream. Dit betekent dat onze voorganger Bart Dubbink om 09:00 een dienst zal houden zonder bezoekers. Deze dienst zal enigszins aangepast worden en wordt muzikaal ingevuld door een band of door liederen via YouTube. Via de website kan dus om 09:00 live meegekeken worden en daarna vanaf 12:30 kan deze dienst teruggekeken worden via onze website.

Wij vragen of je de collecte via Givt wilt afhandelen want dat kan op gemakkelijke wijze via de app. Het zou fijn zijn als jullie je gift iets willen verhogen om de extra kosten voor het streamen van de dienst te financieren.

Daarnaast zijn er in het Lichtpunt diverse kleinere bijeenkomsten zoals vergaderingen, catechese, band-repetities en cursussen gepland. Deze gaan ook niet meer door tot in ieder geval 31 maart.

In alle gevallen geldt dat je goed je eigen gezondheid in de gaten moet houden (bij geringe verkoudheid, geen sociale contacten aangaan) en zelf de beslissing moet nemen of je deelneemt aan een activiteit.

Als kerkenraad bidden en hopen wij dat het virus zich laat indammen en dat wij elkaar spoedig weer kunnen ontmoeten in het Lichtpunt. Je kunt er ook voor kiezen om elkaar als kleine groep (huiskring) wel elke week te ontmoeten rondom het gemeente-thema.