Virtuele bezinningsplek

klik op de foto voor een livestream van de gebedsplek
Kom en hoor wat ik wil vertellen, ieder die ontzag heeft voor God; hoor wat Hij voor mij heeft gedaan!
Psalm 66, 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In tijden van crises, tekorten, bedreigingen en angsten ben je zo maar geneigd je uitsluitend daarop te focussen. Maar is dat de beste manier om met die omstandigheden om te gaan? In Psalm 66 wordt een andere manier voorgesteld: juist in de crisis je bedenken wat God voor je heeft gedaan én daarvan getuigen. Kun je daar iets bij bedenken? Wat heeft God voor jou gedaan in het verleden? Want die God die dat toen ooit deed, is nog steeds dezelfde. En het is deze God die in de nood uitkomst biedt, in de dood opstanding. Als die God voor ons is, wie/wat kan er dan nog tegen ons op?

Gebeds- en Bezinningshoek

Als pastorale team wilden we gedurende deze crisistijd in de kerk een gebeds- of bezinningshoek inrichten, om naartoe te kunnen gaan voor een gebeds- of bezinningsmoment (zie bovenstaande foto). Helaas is dit door de uitgevaardigde beperkingen (in ieder geval voorlopig) niet mogelijk. Vandaar deze ‘virtuele’ bezinningsplek, op de site van het Lichtpunt.

Op deze gebeds- en bezinningsplek nodigen we je uit, om in je eigen ruimte met deze page voor ogen, even de rust en de tijd te nemen je te richten op God, op zijn aanwezigheid, op de grote werkelijkheid van zijn Koninkrijk. En om de heilige Geest te vragen je aandacht te richten op wat God in Jezus Christus voor ons wil zijn, juist nu het allemaal zo ongewoon en anders is, bedreigend ook en beangstigend. Maar tegelijk ook hoopvol, in het licht van Gods beloften.
Om je te helpen, vind je hier ook een korte overdenking: bemoedigende woorden naar aanleiding van een kort gedeelte uit Gods Woord.

Als je wilt mag je iets achter laten in de mailbox van het gebedsteam van het Lichtpunt:
gebedsteam@lichtpuntassen.nl

Gezegende tijd. En kom zo vaak en zo lang als je wilt.

Gebedsteam en Pastorale Raad