Vlucht Voorwaarts zoekt per september 2021 maatjes en statushouders

Geplaatst op: 4 september 2021

‘Vlucht Voorwaarts helpt nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond integreren door mensen bij elkaar te brengen in Assen.’

Eind september start er een nieuwe groep mensen aan het jaarprogramma bij Vlucht Voorwaarts. Tijdens dit jaar worden nieuwkomers (mensen met een vluchtelingenachtergrond) gekoppeld aan mensen die hier langer in Assen en omstreken wonen.

Waarom doen we dit? Voor nieuwkomers is het vaak lastig een netwerk op te bouwen. Voor gevestigde Nederlanders is er niet altijd contact met mensen van andere culturen. Samen integreren werkt beter maar verrijkt ook!

Senait, afkomstig uit Eritrea, deed in 2021 mee met het traject van Vlucht Voorwaarts: “Het was een bijzonder jaar en heb veel geleerd. Ik ben nu niet meer bang om Nederlands te spreken. Mijn zelfvertrouwen is mede daardoor gegroeid.” Als hoogtepunt van het traject noemt Senait de contacten met haar maatje: “Ik heb hele lieve Nederlandse mensen leren kennen door Vlucht Voorwaarts.”

Ben je benieuwd naar een andere cultuur en lijkt het je leuk om samen een jaar op te trekken met iemand met een vluchtelingenachtergrond?

Neem vrijblijvend contact op met: Marjan Huizenga – Zuidersma, Vrijwilligers Coördinator marjan@vluchtvoorwaarts.nl of meld je aan via www.vluchtvoorwaarts.nl ‘doe mee’.

Graag tot ziens!