Winterhulpactie voor Oekraïne – 5 november

Geplaatst op: 22 oktober 2022

Lieve broers en zussen in. Het moet nog winter worden en door de oorlog is er nu al grote nood onder de bevolking in Oekraïne. Het ontbreekt ze aan de meest basale middelen. Stichting Assen voor Oekraïne daarom samen met moederorganisatie SOP een winterhulpactie met grote inzameling van winterkleding, slaapzakken, laarzen, schoenen en beddengoed. Ook wordt geld ingezameld voor winterrantsoenen. Zo zorgen we dat nog voor de kerst noodhulp aankomt bij de meest kwetsbaren in Oekraïne!

De laatste weken ontvangen we via onze contacten bij lokale kerken in Oekraïne verontrustende berichten. De voorraden en noodhulp van de afgelopen maanden zijn op. Er zijn voor deze winter daarom grote zorgen over de meest kwetsbare groepen mensen. De verwoestende oorlog heeft ze beroofd van kleding, slaapplekken en voedsel.

Voedsel is er wel in het land, het is alleen zeer duur voor de bewoners die nog in het land zijn en het voedsel is soms moeilijk bereikbaar.

Assen voor Oekraïne valt onder de Stichting Oekraïne Projecten, welke al ruim 25 jaar samen met lokale kerken in Oekraïne werkt en aldaar innige contacten heeft opgebouwd. Via een eigen logistiek netwerk leveren we zo samen voor en achter het front de noodhulp waar dat meest nodig is zoals aan kinderen en ouderen.

Kunnen we op uw steun rekenen? We hopen u te mogen ontmoeten op zaterdag 5 november aan de Stelmakerstraat in Assen waar onze inzameling plaatsvindt.

Assen voor Oekraïne.